• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


19 Jun 2024

Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer

Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer

Ontdek de juiste methode voor het schuren van uw anhydrietvloer voor een duurzaam en professioneel eindresultaat. Leer meer over de voordelen en technieken. Het schuren van een anhydrietvloer voor het verven is essentieel voor een duurzaam en professioneel eindresultaat. In deze blogpost delen we onze expertise over de juiste methode voor het schuren van een anhydrietvloer en waarom dit zo belangrijk is voor u gaat verven.

Waarom anhydrietvloeren schuren voor het verven?

Anhydrietvloeren zijn populair vanwege hun vlakke en naadloze afwerking, maar om verf goed te laten hechten, is schuren essentieel. Door goed te schuren verwijdert u niet alleen eventuele oneffenheden, maar u zorgt er ook voor dat de verf zich beter hecht en daardoor langer meegaat. 

Verf op een goed geschuurde anhydrietvloer is beter bestand tegen dagelijkse slijtage en kan makkelijker worden onderhouden. Dit betekent ook dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan reparaties of onderhoud op de lange termijn.

Wat is de juiste methode voor het schuren van een anhydrietvloer?

Het schuren van een anhydrietvloer vereist de juiste tools, producten en techniek. Voor het schuren van uw anhydrietvloer gebruikt u korrel 120. Het gebruik van een excentrische roterende schuurmachine is ideaal voor het schuren van grote oppervlakken zoals bij vloeren. Deze zijn vrijwel bij de meeste bouwmarkten te huren. Beweeg de schuurmachine rustig en systematisch over de vloer in overlappende banen om ervoor te zorgen dat u geen plekken overslaat. Een schuurmachine met stofafzuiging helpt om stofophoping te minimaliseren, wat niet alleen de hechting van de verf verbetert, maar ook de uw gezondheid beschermt. 

Voordelen van het schuren van je anhydrietvloer

Een vloer schuren helpt niet alleen tegen onregelmatigheden in de vloer, maar vermindert ook de kans op afbladderen. Dit zorgt voor een strakkere eindlaag zodat de vloer er weer als nieuw uitziet. Het proces van schuren kan ook helpen om de natuurlijke kleur en textuur van de anhydrietvloer naar boven te brengen, wat een mooie basis biedt voor een eventuele transparante afwerking. Al moet gezegd worden dat een Anhydrietvloer met een transparante afwerking soms wat vlekkerig lijkt over te komen. Voordat u voor transparante afwerking kiest is het verstandig uw vloer wat vochtig te maken (bv met een doek of dweil) zodat de ware kleur naar boven komt. Dit geeft ongeveer hetzelfde effect als een transparante anhydrietvloer coating.

Tips voor het Schuren van je Anhydrietvloer

Zorg ervoor dat u de vloer stofvrij maakt na het schuren. Hoe schoner de vloer hoe beter de primer of verf zich kunnen hechten voor een mooi eindresultaat. Voor u uw anhydrietvloer wilt verven na het schuren, is het belangrijk om uiteraard eerst een juiste primer aan te brengen.

De juiste primer voor een anhydrietvloer

vloerprimer aanbrengenNa het schuren is het tijd om uw anhydrietvloer voor te bereiden op het verven. Begin met het aanbrengen van een geschikte primer zoals bijvoorbeeld onze Vloerprimer 1K of Vloerprimer 2K. Deze primers zorgen voor een goede beide hechting van de verf en beschermen de vloer tegen vocht en slijtage. Gebruik de vloerpimer 1K voor een transparante afwerking en de vloerprimer 2K voor een kleurafwerking.

Breng de primer in een dunne laag aan met een roller en zorg ervoor dat het gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld. Laat de primer volledig drogen voordat u begint met verven. De droogtijd verschilt per primer. Lees hiervoor de datasheet van de gekozen primer goed door. Wij geven eigenlijk altijd het advies maar 1 laag per dag aan te brengen voor zowel een primer als voor een afwerklaag. Dit omdat de aangeven droogtijden van onze verf of coatings onder de meest ideale omstandigheden zoals bv. temperatuur en luchtvochtigheid zijn aangebracht.

Na het aanbrengen van de primer, kunt u de vloer verven met een hoogwaardige coating die geschikt is voor anhydrietvloeren. Het verven van je anhydrietvloer is de laatste stap om een mooi en duurzaam resultaat te bereiken. Let hierbij op dat de verf damp open is, dit is een essentiële voorwaarde voor een anhydrietvloer.

Lees alles over het verven van anhydrietvloeren op onze pagina Anhydrietvloer verven.

Waarom kiezen voor Inno Coatings?

vloerprimer 1K en vloerprimer 2K

Bij Inno Coatings begrijpen we hoe belangrijk het is om je anhydrietvloer op de juiste manier te behandelen. Onze expertise en hoogwaardige producten garanderen een professioneel resultaat. Of u nu kiest voor zelf aanbrengen van de primer of advies nodig hebt, wij staan klaar om je te helpen. 

Onze producten zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn getest op duurzaamheid en prestaties. Wij bieden een breed scala aan vloercoatings en primers die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende soorten applicaties, inclusief anhydrietvloeren. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste producten en technieken voor uw specifieke project. Door te kiezen voor Inno Coatings, kunt u erop vertrouwen dat u het beste resultaat behaalt met uw anhydrietvloer.

Met de juiste voorbereiding en producten kunt u zelf uw anhydrietvloer verven en genieten van een prachtig en duurzaam resultaat. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw vloerproject.


contact nodig

Vragen over verven en beschermen van uw anhydrietvloer?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via email of ons Inno Coatings Contactformulier.  Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

  • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
  • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
  • Email:           [email protected]

 

 

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

  • Voordelen van bitumen verven voor uw dak
    07 / Sep / 2024

    19 / Jun / 2024

    Voordelen van bitumen verven voor uw dak

  • Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips
    28 / Aug / 2024

    19 / Jun / 2024

    Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips

  • Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer
    19 / Jun / 2024

    19 / Jun / 2024

    Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer

  • Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?
    30 / Apr / 2024

    19 / Jun / 2024

    Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?

  • De veelzijdigheid van betonlook verf
    16 / Apr / 2024

    19 / Jun / 2024

    De veelzijdigheid van betonlook verf

  • Kunststof coaten geeft niet het gewenste resultaat?
    12 / Jul / 2023

    19 / Jun / 2024

    Kunststof coaten geeft niet het gewenste resultaat?

  • Verminder uw woonkosten met witte dakcoating
    01 / Jul / 2023

    19 / Jun / 2024

    Verminder uw woonkosten met witte dakcoating

  • Dakcoating aanbrengen: werkwijzer
    01 / Jul / 2023

    19 / Jun / 2024

    Dakcoating aanbrengen: werkwijzer

  • Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat
    01 / Jul / 2023

    19 / Jun / 2024

    Witte dakcoating: ook voordelig voor het klimaat

  • Verkoel uw woning met een witte dakcoating
    20 / Jun / 2023

    19 / Jun / 2024

    Verkoel uw woning met een witte dakcoating

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen