• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


28 Aug 2024

Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips

Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips

Bent u van plan om uw betonvloer te verven? Dit is een uitstekende manier om uw ruimte een nieuwe uitstraling te geven en ook de vloer te beschermen tegen slijtage. In deze blogpost geven we u waardevolle tips en stappen om dit project succesvol uit te voeren. Lees verder om te ontdekken hoe u uw betonvloer professioneel kunt verven met behulp van de producten en adviezen van Inno Coatings.

Waarom een betonvloer verven?

Het verven van een betonvloer biedt tal van voordelen. Naast het verfraaien van uw vloer, zorgt de verf ook voor een beschermende laag die de levensduur van uw betonvloer verlengt. Bovendien is een geverfde betonvloer gemakkelijker schoon te houden.

Ontvetter

Voorbereiding is de sleutel

Voordat u begint met verven, is het cruciaal om de betonvloer goed voor te bereiden, zoals het schoonmaken, schuren van de vloer. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verf beter hecht en langer meegaat. Begin met het stofvrij maken van de betonvloer. Mocht de vloer veel vuil of zelfs vet bevatten reinig het dan met Inno Ontvetter. Dit is een belangrijke stap omdat vuil en vet de hechting van de verf kunnen beïnvloeden.

Schuur de betonvloer om een glad oppervlak te creëren. Doe dit met een schuurmachine. Voor grote oppervlakte is het wellicht beter om een excentrische roterende schuurmachine te huren. Dit kan bij Bo-rent of tegenwoordig ook al bij vrijwel iedere bouwmarkt. Beweeg de schuurmachine rustig en gelijkmakend over de vloer in overlappende banen. Zo zorgt u ervoor dat er geen plekken overgeslagen wordt. Het schuren helpt om oude verf- of laklagen te verwijderen en zorgt voor een beter hechtingsoppervlak voor de nieuwe verf.

Vloerfix

Repareren van scheuren en gaten

Mocht u scheuren en gaten willen repareren, gebruik dan Inno Coatings Vloerfix voordat u begint met verven. Dit is een krimpvrije 2-componenten epoxy plamuur voor het opvullen of repareren van gaten en scheuren en geschikt voor bijna alle soorten vloeren en wanden. De Vloerfix hecht zeer goed, schuurbaar en kan tegen zware belasting. Het is belangrijk om de vloer eerst te inspecteren en eventuele beschadigingen te repareren om een zo glad en egaal mogelijk oppervlak te krijgen. Bescherm aangrenzende oppervlakken door ze af te plakken met schilderstape. Dit voorkomt ongewenste verfspatten en zorgt voor strakke randen en een professioneel uitziend eindresultaat.

Gebruik van de juiste producten

Het kiezen van de juiste producten is essentieel voor een succesvol verfproject. Bij Inno Coatings bieden we een breed scala aan producten die speciaal zijn ontworpen voor betonvloeren. Bijvoorbeeld onze vloerprimer 1K en vloerprimer 2K zijn ideaal voor het voorbereiden van uw vloer, terwijl onze hoogwaardige betonverf zorgt voor een duurzame en aantrekkelijke afwerking. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een 1 component en een 2 componenten product. De 1K Vloerprimer is eenvoudig in gebruik en biedt uitstekende hechting voor uw betonverf. Het is een goede keuze voor een betrouwbare basislaag. Voor een nog sterkere hechting en extra duurzaamheid kunt u kiezen voor onze 2K primer. Deze professionele kwaliteit primer is ideaal voor intensief gebruik of zwaarbelaste vloeren.

Aanbrengen van een Primer

Breng een primer aan om de hechting van de verf te verbeteren. Bij Inno Coatings bieden we zowel 1 component als 2 component vloerprimer aan die ideaal zijn voor betonvloeren. Het gebruik van een primer helpt niet alleen voor betere hechting maar helpt ook bij het egaliseren van uw vloer. Het gebruik van een primer is één van de meest cruciale stappen in het verfproces van een betonvloer. Een primer helpt niet alleen de verf beter te hechten, maar het voorkomt ook dat vlekken en verkleuringen door de verf heen komen. Bovendien helpt een primer om kleine onvolkomenheden in de vloer te egaliseren, waardoor het eindresultaat er gladder en professioneler uitziet.

Lees alles over het aanbrengen van een primer op onze pagina: Hoe moet ik een Primer verven?

Betonvloer verven

Het verven van de betonvloer

Nu de vloer goed is voorbereid, kunt u beginnen met het verven. Kies een verf die geschikt is voor betonvloeren en volg de instructies op de verpakking zorgvuldig. Gebruik een goede roller of kwast om de verf gelijkmatig aan te brengen. Breng de verf in dunne lagen aan en laat elke laag volledig drogen voordat u een nieuwe aanbrengt. Hou voldoende droogtijd tussen de lagen voor een mooi egaal resultaat.

Tips voor een langdurig resultaat

Om ervoor te zorgen dat uw geverfde betonvloer er jarenlang goed uit blijft zien, zijn er enkele extra tips die u kunt volgen. Houd bijvoorbeeld uw vloer schoon en vrij van vuil en stof. Regelmatig vegen en af en toe dweilen met een milde reiniger kan de levensduurvan de verf al aanzienlijk verlengen. Gebruik viltjes onder meubels en vermijd het slepen van zware voorwerpen over de vloer om krassen en beschadigingen te voorkomen. Inspecteer de verflaag regelmatig op slijtage en breng indien nodig een nieuwe laag aan.

Veiligheid en milieu

Bij het verven van uw betonvloer is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan veiligheid en milieuvriendelijkheid. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het verven en draag beschermende kleding en eventueel een masker om inademing van dampen te voorkomen. Kies voor verfproducten die milieuvriendelijk zijn en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Veel voorkomende vraag

Veel mensen vragen zich af wat de beste temperatuur is om de vloer te verven. De ideale temperatuur ligt tussen 10°C en 25°C met een lage luchtvochtigheid. Extreme temperaturen en hoge luchtvochtigheid kunnen de droogtijd en hechting van de verf negatief beïnvloeden.

 

contact nodig

Vragen over verven en beschermen van uw anhydrietvloer?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons. Wij zijn bereikbaar tijdens werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook uw vraag stellen via email of ons Inno Coatings Contactformulier.  Uw vragen worden doorgaans tijdens werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

  • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
  • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
  • Email:           [email protected]

 

 

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

  • Alles over Betonvloer coatings: soorten, voordelen en technieken
    15 / Sep / 2024

    28 / Aug / 2024

    Alles over Betonvloer coatings: soorten, voordelen en technieken

  • Repareren en verven van cementgebonden vloeren: beton, cementdekvloer en gietvloeren
    13 / Sep / 2024

    28 / Aug / 2024

    Repareren en verven van cementgebonden vloeren: beton, cementdekvloer en gietvloeren

  • Wat zijn de basistechnieken voor het verven van een cementdekvloer?
    11 / Sep / 2024

    28 / Aug / 2024

    Wat zijn de basistechnieken voor het verven van een cementdekvloer?

  • Voordelen van bitumen verven voor uw dak
    07 / Sep / 2024

    28 / Aug / 2024

    Voordelen van bitumen verven voor uw dak

  • Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips
    28 / Aug / 2024

    28 / Aug / 2024

    Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips

  • Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer
    19 / Jun / 2024

    28 / Aug / 2024

    Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer

  • Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?
    30 / Apr / 2024

    28 / Aug / 2024

    Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?

  • De veelzijdigheid van betonlook verf
    16 / Apr / 2024

    28 / Aug / 2024

    De veelzijdigheid van betonlook verf

  • Kunststof coaten geeft niet het gewenste resultaat?
    12 / Jul / 2023

    28 / Aug / 2024

    Kunststof coaten geeft niet het gewenste resultaat?

  • Verminder uw woonkosten met witte dakcoating
    01 / Jul / 2023

    28 / Aug / 2024

    Verminder uw woonkosten met witte dakcoating

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen