• Kwaliteitscoatings rechtstreeks vanuit eigen Fabriek
  • Zowel voor de Professional als Particulier
  • +31 (0)6 1459 1623 Persoonlijk en Deskundig advies


01 Oct 2024

Alles wat u moet weten over tegels verven: Vergelijkingen, Kopen, en Toepassingen

Alles wat u  moet weten over tegels verven: Vergelijkingen, Kopen, en Toepassingen

Het idee om met tegelverf uw tegelvloer te verven kan in eerste instantie misschien vreemd klinken, maar het is een slimme manier om een ruimte op te frissen zonder hoge kosten en het gedoe van het vervangen van tegels. Veel mensen staan er niet bij stil dat je een tegelvloer kunt verven, maar met de juiste voorbereiding en producten kan dit een snelle en effectieve oplossing zijn. In deze blogpost leggen we uit hoe tegelverf werkt, welke producten geschikt zijn, en delen we onze professionele tips om het beste resultaat te behalen. Dit artikel is geschreven voor iedereen die twijfelen over tegels verven met tegelverf of tegels te vervangen.

Waarom uw tegels verven?

Tegelverf is een van de beste en goedkoopste manier om een verouderde vloer nieuw leven in te blazen zonder dat u de tegels hoeft te verwijderen. Tegels verven biedt tal van voordelen. Naast het feit dat het een relatief goedkope oplossing is, het snel uit te voeren en kunt u met verschillende kleuren spelen om een ruimte geheel naar eigen smaak aan te passen. Vooral in keukens en badkamers, waar tegels vaak de tand des tijds niet doorstaan, kan tegels verven een ideale oplossing zijn. Maar ook in garages en toiletruimtes kan tegelverf worden toegepast.

Een ander belangrijk voordeel is dat je met een beetje creativiteit en de juiste tegelverf kunt inspelen op de nieuwste interieurtrends. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je vloer in een minimalistische witte kleur of het kiezen voor een stoere donkere tegelvloer in een moderne industriële stijl. Met tegelverf kunt u snel en vrij eenvoudig het uiterlijk van uw woning aanpassen zonder veel rompslomp.

Tegels vervenDe beste producten voor tegels verven

Niet elke verfsoort is geschikt voor tegels verven. Een standaard muurverf of houtverf zal niet de hechting en duurzaamheid bieden die nodig is voor een tegelvloer. Daarnaast zult u eerst een Tegelprimer moeten aanbrengen die speciaal is ontwikkeld om zich te hechten aan gladde en niet-poreuze oppervlakken zoals bij veel tegels het geval is. Bij Inno Coatings bieden we een breed scala aan verfproducten die specifiek zijn ontworpen voor dit soort toepassingen.

Onze aanbeveling voor tegels verven in keukens, toilet en andere vochtige ruimtes is onze Topcoat 2K Kleur. Deze coating biedt een hoge duurzaamheid, is water- en slijtvast en kan eenvoudig worden aangebracht op zowel vloer- als wandtegels. Bovendien zorgt de tweelaagse formule ervoor dat je vloer langer meegaat, zelfs in ruimtes waar veel verkeer is.

Voor garages of ruimtes waar de vloer extra belasting te verduren krijgt, is de Topcoat 2K ook te gebruiken. Ook onze Betonverf 2K is geschikt voor ruwe vloeren en kan worden aangebracht op zowel beton als tegels. Het belangrijkste voordeel van betonverf is dat het slijtvast is en bestand is tegen zware belasting, wat het perfect maakt voor garages of werkplaatsen. Komen er voertuigen op met rubberenbanden dan zult u moeten overgaan op Garagevloer Coating of Topcoat 2K Pro Kleur, omdat deze beide coatings ook bestendig zijn tegen de weekmakers in autobanden, ten opzichte van de Topcoat 2K die dat niet is.

Belangrijke overwegingen bij het tegels verven

Hoewel tegelverf veel voordelen biedt, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden om het beste resultaat te behalen. Een veelgestelde vraag is hoe je het meest duurzame resultaat kunt bereiken. Het is daarom belangrijk om de juiste verfproducten te kiezen die bestand zijn tegen slijtage, vooral in ruimtes die intensief worden gebruikt. De producten van Inno Coatings, zoals Topcoat 2K Transparant en Topcoat 2K Kleur, zijn specifiek ontworpen voor dit soort toepassingen, zodat uw vloer lang meegaat en er als nieuw blijft uitzien.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe u het schilderproces zo efficiënt mogelijk uitvoert. Het verven van tegelvloeren vereist een goede voorbereiding, zoals onderandere het grondig reinigen van de vloer en het correct aanbrengen van de juiste primer. Dit zorgt voor een optimale hechting en een langdurig resultaat.

Stappen voor een perfect resultaat

Het verven van een tegelvloer vereist enige voorbereiding, en met de juiste aanpak kun je een professioneel resultaat bereiken. Dit zijn de belangrijkste stappen die u moet volgen:

  1. Reiniging en Voorbereiding: Dit is de belangrijkste stap. Zorg ervoor dat de tegels grondig worden schoongemaakt en vrij zijn van vet, vuil, stof en zeepresten. Gebruik Inno Coatings Ontvetter om hardnekkig vuil te verwijderen. Zonder een schone ondergrond zal de verf niet goed hechten, wat kan leiden tot problemen zoals afbladderen.
  2. Aanbrengen van een Primer: Het gebruik van een primer is essentieel voor een goede hechting van de tegelverf. Een primer zorgt ervoor dat de verf langer blijft zitten en beschermt de vloer tegen slijtage. Onze Tegelprimer is speciaal ontwikkeld voor gladde oppervlakken zoals tegels.
  3. Verven: Breng de tegelverf aan met een roller of kwast, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type tegels. Zorg ervoor dat u de verf in dunne, gelijkmatige lagen aanbrengt. Dit voorkomt druipen en zorgt voor een gladde afwerking. U kunt meerdere lagen aanbrengen om zo een mooie dekkende afwerklaag te krijgen.
  4. Afwerking en Bescherming: In vochtige ruimtes of op vloeren die intensief worden gebruikt, is het aanbrengen van een extra beschermende toplaag zoals een Topcoat essentieel. Dit zorgt ervoor dat de verf langer meegaat en biedt extra bescherming tegen krassen en slijtage.

 

contact nodig

Vragen over het verven van uw tegelvloer?

Bel dan gerust voor vrijblijvend advies. We staan klaar en helpen u graag verder. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur. U kunt uiteraard ook een vraag stellen over uw cementdekvloer via Whatsapp, email of ons Inno Coatings Contactformulier

  • Telefoon:     +31(0)6 1459 1623
  • Whatsapp: +31(0)6 1459 1623
  • Email:           [email protected]

Recente artikelen

Laatste nieuwslijst

  • Alles wat u  moet weten over tegels verven: Vergelijkingen, Kopen, en Toepassingen
    01 / Oct / 2024

    01 / Oct / 2024

    Alles wat u moet weten over tegels verven: Vergelijkingen, Kopen, en Toepassingen

  • De juiste glansgraad kiezen voor betonnen en cementdekvloeren
    24 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    De juiste glansgraad kiezen voor betonnen en cementdekvloeren

  • Houten of parket vloer verven: verfsoorten, schuren en beschermlaag
    18 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    Houten of parket vloer verven: verfsoorten, schuren en beschermlaag

  • Alles over Betonvloer coatings: soorten, voordelen en technieken
    15 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    Alles over Betonvloer coatings: soorten, voordelen en technieken

  • Repareren en verven van cementgebonden vloeren: beton, cementdekvloer en gietvloeren
    13 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    Repareren en verven van cementgebonden vloeren: beton, cementdekvloer en gietvloeren

  • Wat zijn de basistechnieken voor het verven van een cementdekvloer?
    11 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    Wat zijn de basistechnieken voor het verven van een cementdekvloer?

  • Voordelen van bitumen verven voor uw dak
    07 / Sep / 2024

    01 / Oct / 2024

    Voordelen van bitumen verven voor uw dak

  • Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips
    28 / Aug / 2024

    01 / Oct / 2024

    Gaat u een betonvloer verven? Dan zijn dit belangrijke tips

  • Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer
    19 / Jun / 2024

    01 / Oct / 2024

    Juiste methode voor schuren van een anhydrietvloer

  • Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?
    30 / Apr / 2024

    01 / Oct / 2024

    Zelf uw garagevloer coaten of de garagevloer laten coaten?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen